|

Inspekcija u Doboju oduzela veću količinu tekstilne robe vrijednosti oko 458.000 KM

Inspekcija u Doboju oduzela veću količinu tekstilne robe vrijednosti oko 458.000 KM
0
Dž. P.
25.3.2020. u 11:40
0
komentara
0

dijeljenja
Inspekcija u Doboju oduzela veću količinu tekstilne robe vrijednosti oko 458.000 KM Foto: UIO BiH
Službenici Uprave za indirektno oprezivanje privremeno su oduzeli veću količinu tekstilnih proizvoda u carinskoj ispostavi Doboj, čija tržišna vrijednost se procjenjuje na 458.000 KM.
Bez obzira na vanrednu situaciju u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina, uzrokovanu epidemijom COVID 19, službenici UIO provode redovne kontrole roba koje se uvoze BiH.

Prilikom detaljnog pregleda pošiljke robe prijavljenje za konačno carinjenje u Carinskoj ispostavi Doboj, službenci Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u saradnji sa carinskim službenicima regionalnog centra Tuzla, pronašli su veću količinu neprijavljene robe.

Radilo se o 25.088 komada raznih tekstilnih proizvoda, koji nisu bili navedeni u dokumentaciji potrebnoj za uvozno carinjenje robe. Ukupna tržišna vrijednost privremeno oduzete robe, koja se pokušala prokrijumčariti na tržište Bosne i Hercegovine, iznosi oko 458.000 KM.

Oduzeta roba Oduzeta roba


Shodno uputama Tužilašttva BiH protiv pravnog i odgovornog lica su preduzete zakonom predviđene mjere i radnje. Prilikom provođenja spomenutih aktivnosti korištena je specijalizirana oprema za pregled vozila, donirana UIO putem programa EXBS od strane Vlade SAD.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.