|

Imam koji je seksualno zlostavljao djevojčice upućen na robiju

Imam koji je seksualno zlostavljao djevojčice upućen na robiju
0
S
SRNA
24.2.2011. u 22:00
32
komentara
0

dijeljenja
Imam koji je seksualno zlostavljao djevojčice upućen na robiju Zuhdija Mulalić
Imam Zuhdija Mulalić /61/, koji je osuđen na dvogodišnju kaznu zatvora zbog bludničenja nad maloljetnim djevojčicama upućen je naredbom predsjednika Opštinskog suda Bihać Željka Bosnića na izdržavanje robije u KPZ Zenica - potvrdio je portparol ove pravosudne institucije Adnan Tulić.
On je istakao da je nakon provedenog vještačenja ustanovljeno da ne postoje prepreke da osuđeni imam bude upućen na izdržavanje kazne - pišu "Nezavisne novine" u sutrašnjem broju.

Mulalić je u januaru 2007. godine osuđen na dvije godine zatvora zbog bludničenja nad šest djevojčica uzrasta od 12 do 16 godina tokom vjerske nastave koju je provodio u džamiji u Jezerskom, opština Bosanska Krupa, gdje je službovao.

Nakon što je Opštinski sud u Bihaću nedavno donio drugostepenu i konačnu presudu, Mulalić je postao nedostupan organima gonjenja, zbog čega je za njim 4. februara ove godine raspisana međunarodna potjernica, a sumnjalo se da je utočište pronašao u susjednoj Hrvatskoj.

Prije nekoliko dana na osnovu anonimne dojave građana ustanovljeno je kako je Mulalić, zbog navodnih psihičkih problema, hospitalizovan na Neuropsihijatrijskom odjeljenju Kantonalne bolnice u Bihaću.

Prema nezvaničnim saznanjima lista, tokom sudskog postupka Mulalić je tražio psihičku pomoć u više zdravstvenih ustanova na području Federacije BiH, te da je na taj način pokušavao izbjeći služenje zatvorske kazne.
Prijavi grešku


Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...