{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Imam koji je seksualno zlostavljao djevojčice upućen na robiju

S
24.2.2011. u 22:00
0
32
Imam koji je seksualno zlostavljao djevojčice upućen na robiju
0
Imam koji je seksualno zlostavljao djevojčice upućen na robiju
Zuhdija Mulalić
Imam Zuhdija Mulalić /61/, koji je osuđen na dvogodišnju kaznu zatvora zbog bludničenja nad maloljetnim djevojčicama upućen je naredbom predsjednika Opštinskog suda Bihać Željka Bosnića na izdržavanje robije u KPZ Zenica - potvrdio je portparol ove pravosudne institucije Adnan Tulić.
On je istakao da je nakon provedenog vještačenja ustanovljeno da ne postoje prepreke da osuđeni imam bude upućen na izdržavanje kazne - pišu "Nezavisne novine" u sutrašnjem broju.

Mulalić je u januaru 2007. godine osuđen na dvije godine zatvora zbog bludničenja nad šest djevojčica uzrasta od 12 do 16 godina tokom vjerske nastave koju je provodio u džamiji u Jezerskom, opština Bosanska Krupa, gdje je službovao.

Nakon što je Opštinski sud u Bihaću nedavno donio drugostepenu i konačnu presudu, Mulalić je postao nedostupan organima gonjenja, zbog čega je za njim 4. februara ove godine raspisana međunarodna potjernica, a sumnjalo se da je utočište pronašao u susjednoj Hrvatskoj.

Prije nekoliko dana na osnovu anonimne dojave građana ustanovljeno je kako je Mulalić, zbog navodnih psihičkih problema, hospitalizovan na Neuropsihijatrijskom odjeljenju Kantonalne bolnice u Bihaću.

Prema nezvaničnim saznanjima lista, tokom sudskog postupka Mulalić je tražio psihičku pomoć u više zdravstvenih ustanova na području Federacije BiH, te da je na taj način pokušavao izbjeći služenje zatvorske kazne.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: