Crna hronika
0

Ilidža: Policija zaplijenila više od kilogram marihuane

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga MUP-a Kantona Sarajevo jučer su na Ilidži zaplijenili više od kilogram marihuane, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u KS.

Policija je ovom prilikom uhapsila muškarca inicijala Š. H. (1984) kod kojeg je pronađena droga, nakon čega je on priveden u policijske prostorije.

Osumnjičen je za preprodaju ove droge.

Kako je navedeno u policijskom saopćenju, pretresom kuće i automobila Audi koje koristi osumnjičeni, pronađeno je 1.150 grama marihuane, drobilica, digitalna vaga, te 21 metak kalibra 10 mm.

"Prilikom zasutavljanja spomenutog Audija u ulici Francuske revolucije na Ilidži, Š. H. je vožnjom unazad udario u policijski kombi te pobjegao, ali je u naselju Lužani zaustavljen i uhapšen", navodi se u policjiskom saopćenju.

Dodaju kako je u nastavku ove akcije izvršen i pretres kuće koju koristi T. N. u Vogošći, gdje je pronađeno 60 grama marihuane, 70 grama speeda, digitalna vaga, 13 metaka kalibra 7,65 mm te mobilni telefon. Nakon toga je i T. N. (1985) lišen slobode, a on je također osumnjičen za prodaju droge.

Obojica će nakon saslušanja u policiji biti predana Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.