Tražio uklanjanje snimka
0

Ilidža: Lopov po taksisti vlasniku vratio ukradeni mobitel

Piše: N. J.
Vlasniku prodavnice mobitela na Ilidži Muhamedu Muliću kradljivac je u subotu vratio telefon koji mu je u četvrtak oko 19 sati ukrao pred očima prodavača u radnji, o čemu je naš portal pisao.

Mulić je za Klix.ba kazao da mu je oko 11 sati u radnju došao čovjek i rekao da ima neku hranu za njega. On mu je odgovorio da nije naručio nikakvu hranu i rekao mu da ide. Nakon toga, pozvao ga je kradljivac i rekao da mu je poslao ukradeni telefon, te je tražio da zauzvrat Mulić sa YouTubea ukloni snimak na kojem se vidi kako je kradljivac ukrao telefon.

"Otišao sam tad na terminal na Ilidžu i vidio da se radi o taksisti. Pitao sam ga šta je uradio s kesom, a on je rekao da je u gepeku. Potom smo pozvali policiju, jer ja nisam bez njih želio otvarati kesu, tako da je telefon sad u policiji na vještačenju i u ponedjeljak bi mi trebao biti vraćen", rekao je Mulić.

Mulić je, naime, nakon krađe snimak postavio na YouTube, što je očito urodilo plodom i "probudilo savjest" kod lopova, te je brzo vratio telefon Galaxy S2 čija je vrijednost, prema Mulićevim riječima, 850 KM. Nakon što je mobitel vraćen, Mulić je uklonio snimak sa YouTubea.

Prije godinu Mulić je imao sličnu situaciju, kad mu je lopov također nakon što je snimak krađe objavljen na YouTubeu vratio telefon.