Potvrđeni identiteti
337

Identifikovana pronađena tijela u Zenici, među njima i nestali Muhamed Šišić

E. M.
Muhamed Šišić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Muhamed Šišić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zenička policija potvrdila je identitete tri osobe čija su tijela pronađena u protekla 24 sata. Pronađeni su Muhamed Šišić, Omer Travnjak te Nedo Radovanović.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona potvrdili su nam da je u koritu rijeke Bosne u toku jučerašnjeg dana pronađeno beživotno tijelo Nede Radovanovića iz Zenice za kojim se od ranije tragalo.

Sat vremena nakon toga oko 13:20 sati na lokalitetu zeničkog kamenoloma pronađeno je i tijelo Muhameda Šišića koji je nestao 2. januara u večernjim satima. Pronalazak Šišića prijavili su radnici koji su otkopavali jalovinu nakon čega su uočili ljudsku nogu, a direktor firme ŽGP o svemu je informisao policiju koja je izašla na mjesto događaja, a porodica je u toku dana identifikovala da se radi o nestalom Šišiću.

Za starijim Zeničaninom Omerom Travnjakom tragalo se od 13. januara kada se nije vratio iz džamije u svoj stan koji se nalazio u neposrednoj blizini. On je pronađen danas u slivnom kanalu pored magistralnog puta M-17 u Zenici.

S ovim aktivnostima zenička policija završila je potragu za tri nestale osobe na području Zeničko-dobojskog kantona, a svim uviđajnim radnjama rukovodio je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Dženaza Muhamedu Šišiću bit će klanjana u nedjelju 19. januara poslije ikindija-namaza, dok posljednji ispračaj Omera Travnjaka i Nede Radovanovića još nije poznat.