{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


I treći član porodice Aljić poginuo u minskom polju

F
2.8.2011. u 15:45
0
4
I treći član porodice Aljić poginuo u minskom polju
0
I treći član porodice Aljić poginuo u minskom polju
Foto: Ilustracija
Jusuf (Salih) Aljić (1980) iz Lukavica Rijeke i Ibrahim (Fadil) Omerašević (1987) iz Sjenine u općini Doboj Istok stradali su u eksploziji mine prilikom sječe drva u naselju Lukavica Rijeka na lokalitetu Biljevine.
Nesreća se dogodila u ponedjeljak oko 13 sati u zoni linije razdvajanja Federacije i Republike Srpske i rizično je područje obilježeno znakovima minske opasnosti.

Jusuf je treći član porodice Aljić koji je poginuo u minskoj nesreći prilikom sječe drva na spomenutome području. Naime, prije pet godina život je izgubio njegov otac, a nešto kasnije i brat.

Po riječima Benedina Pejića, stručnog savjetnika za deminiranje i uklanjanje NUS-a iz Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla, iako je bilo deminerskih radova, još je velik dio toga lokaliteta pod minama.

"Najveći dio obrađen je projektnom dokumentacijom za deminiranje, ali još nijedan izvođač deminerskih radova nije pokazao interes za deminiranje", rekao je Pejić.

Inače, na području Tuzlanskog kantona ove godine razminirano je preko 800.000 metara četvornih, a u procesu razminiranja još je oko 500.000 metara.

U Tuzlanskome kantonu pod minama je još oko 88 miliona kvadratnih metara, a najveći dio minskih polja otpada na općine Lukavac, Gradačac i Čelić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: