|

I druga grupa navijača FK Sarajevo negirala krivicu za nerede

I druga grupa navijača FK Sarajevo negirala krivicu za nerede
0
S
Piše: N. J.
24.2.2011. u 15:31
0
komentara
0

dijeljenja
I druga grupa navijača FK Sarajevo negirala krivicu za nerede Foto: Arhiv
U Općinskom sudu u Širokom Brijegu u četvrtak je i druga grupa navijača FK Sarajevo negirala krivicu za izazivanje nereda 4. oktobra 2009. pred stadionom Širokog Brijega, pred utakmicu tog kluba i FK Sarajevo.
Za te nerede tereti ih Tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona, koje još nije sačinilo optužnicu protiv osobe odgovorne za ubistvo navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića, koji je ubijen u tim neredima.

U četvrtak su krivicu za nerede negirali Faruk Džanko (1989), Mirza Sokolović (1983), Adis Ahmetagić (1986), Zlatan Husić (1990) i Muhamed Grbo (1988). Svi su iz Sarajeva. Dan ranije krivicu za iste optužbe su odbacila još petorica navijača Sarajeva, budući da je slučaj koji se vodi protiv 11 navijača Sarajeva podijeljen na dvije optužnice.

Sutkinja Radmila Mandić je danas istakla kako se Sudu javio brat optuženog Edina Memića te rekao da se Edin u srijedu nije pojavio na sudu iz opravdanih razloga, jer je nedavno doživio nesreću te se nalazi na liječenju. Memić bi se uskoro trebao javiti Sudu kako bi bio određen novi termin za njegovo izjašnjenje o krivici.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.