Nejasne okolnosti
82

I danas bezuspješna potraga za radnicima turskog Cengiza koji su upali u rijeku Bosnu

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Spasilačke jedinice angažovane na pronalasku dvojice radnika turske firme Cengiz Insaat završena je i danas bezuspješno.

Drugog dana potrage na rijeci Bosni bilo je angažovano sedam čamaca, a obale rijeke pretraživale su se i dronovima kako bi se pronašao bilo kakav trag koji bi dao nadu o mogućem pronalasku tijela radnika iz Turske ili pobliže dali lokaciju na kojoj bi se detaljnije pretraživalo.

"Timovi Interventne spasilačke službe Zenica su i danas s GSS-ovima iz Žepča i Zavidovića bili angažovani na pretraživanju korita rijeke Bosne za nestalim radnicima. Uz članove Kantonalnog službe spasavanja i Specijalne policije MUP-a ZDK pretražili smo obale rijeke Bosne od mjesta nesreće nizvodno do Žepča", kazao je vođa Interventne spasilačke službe Zenica Ekrem Tuka.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Dodao je da radnici nisu pronađeni, ali da se potraga terena sutra nastavlja.

"Opadanje vodostaja rijeke Bosne otkriva nove površine obala i drugih dijelova korita rijeke, tako da će u narednom periodu biti povoljnija i preglednija situacija za pretragu", dodao je Tuka.

Krim inspektori MUP-a ZDK pod rukovodstvom dežurnog kantonalnog tužioca obavili su uviđaj, obavljeni su razgovori sa svjedocima, a više informacija bit će poznato u narednim danima.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Inspektori su danas detaljno pregledali korpu iz koje su radnici pali u rijeku Bosnu, ali za sada nije poznato kako su radnici završili u rijeci, da li su bili vezani sigurnosnim pojasima za korpu ili je do nesreće došlo prilikom samog izlaska iz korpe.

Potraga za dvojicom radnika turske firme Cengiz Insaat bit će nastavljena sutra.