Šarali voz
161

Huligani napali i teško povrijedili radnika Željeznica FBiH na stanici u Sarajevu

Klix.ba
Grupa huligana napala je 56-godišnjeg službenika Željeznica FBiH - otpravnika vozova željezničke stanice Sarajevo na dužnosti inicijala Z.I. i nanijela mu teške tjelesne povrede.

Kako su saoopćili iz Željeznica FBiH, grupa od pet huligana je u subotu, 26. augusta u 3:55 sati šarala grafite na bočnoj strani lokalnog voza na relaciji Sarajevo-Zenica koji je bio postavljen na Prvom peronu Glavne željezničke stanice u Sarajevu. U toku izvršenja tog vandalskog čina opazio ih je otpravnik vozova Z.I. koji je imao namjeru da spriječi nanošenje štete i zaštiti željezničku imovinu.

Četvorica su pobjegla, dok je peti, koji je "čuvao stražu" snažno udario radnika u predjelu grudnog koša i nanio mu teške tjelesne povrede i psihičku traumu.

Odmah je pozvana policija i hitna pomoć koja je povrijeđenog radnika medicinski zbrinula i uputila na dalje liječenje.

Zbog uviđaja voz je kasnio u polasku 70 minuta čime je putnicima i ŽFBiH nanesene dodatna materijalna šteta, saopćeno je iz Željeznica FBiH.

Uprava kompanije svom radniku je izrazila zahvalnost na požrtvovanom i predanom radu i poželjela mu brz i uspješan oporavak istakavši: "Nažalost, ovo nije prvi slučaj napada na željezničke radnike i imovinu ŽFBiH. Apelujemo na policijske i pravosudne organe da najoštrije sankcionišu vinovnike ovih i sličnih napada na osoblje i imovinu ŽFBiH. Konačno, ljudski život nema cijenu".