Crna hronika
3

Hrabri građani uhvatili lopova koji je ženi oteo nakit kod pijace Markale

Klix.ba
(Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Policajci MUP-a KS su danas u 14:50 sati kod pijace Markale uhapsili razbojnika koji je ženi oteo lančić. Uhapšen je nakon što su ga građani uhvatili i zadržali do dolaska policijske patrole, potvrđeno nam je iz MUP-a.

Građani Sarajeva su danas još jednom pokazali da hrabrost i spremnost da se pomogne u nesreći nisu nestali ni u ovim teškim vremenima.

Razbojnik M. A. (rođen 1975. godine) oteo je ženi lančić u ulici Dženetića čikma do broja jedan, a zatim je pokušao pobjeći. Međutim, nije daleko stigao, jer su ga prolaznici uhvatili i zadržali do dolaska policije.

Službenici Policijske uprave Stari Grad potom su ga lišili slobode. O slučaju će biti obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Ovo nije prvi slučaj da građani hrabro reaguju u ovakvim slučajevima. Prije nešto više od mjesec, sličan slučaj se dogodio u ulici Valtera Perića, u sarajevskom naselju Marijin Dvor. Građani i radnici obližnjih radnji su također uhvatili lopova koji je ženi otrgnuo lančić.

Prošle godine, u najprometnijoj pješačkoj zoni u glavnom gradu, u ulici Ferhadija, građani su uhvatili i pretukli lopova koji je pokušao prolaznici oteti torbu.