Poginuo u saobraćajnoj nesreći
0

Hiljade Sarajlija na dženazi Admira Bjelaka

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Nekoliko hiljada građana glavnog grada, navijača FK Sarajevo, članova Uprave i igrača bordo tima prisustvovalo je posljednjem ispraćaju Admira Bjelaka, koji je poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Žepča, na putu prema Gradačcu, gdje je krenuo gledati tim sa Koševa za koji je navijao.

Samo nekoliko dana nakon godišnjice od ubistva Vedrana Puljića, navijači, članovi Uprave i igrači FK Sarajevo ponovo su se okupili zbog tužnog i tragičnog povoda.

Njihov prijatelj i kolega sa tribine Admir Bjelak krenuo je kobnog utorka put Gradačca, gdje je FK Sarajevo, za koji je navijao do posljednjeg dana života, igrao protiv domaće Zvijezde.

Njegovi prijatelji stigli su na utakmicu, a Admirov životni put zaustavljen je u mjestu Golijašnica, nadomak Žepča.

U stravičnoj nesreći, život su izgubili i Ana (42) i Nikola Marić (12), dok je još devet osoba povrijeđeno, a doktori se još uvijek bore za živote dvije osobe nastradale u teškom sudaru.

Na groblju Nišani - Jarčedoli danas je Admira u mezar spustio njegov brat, neko od drugova pokrio ga je šalom njegovog voljenog kluba, a hiljade ljudi u tišini se spustilo niz uske starogradske sokake, u nadi da se neće morati ponovo okupiti sličnim povodom.