Eksplodirao mlin
0

Havarija u Tvornici sode u Lukavcu, povrijeđena 3 radnika

FENA
Dvojica radnika povrijeđena u jutrošnjoj eksploziji mlina za mljevenje kreča u Tvornici sode Lukavac smješteni su na Kliniku za očne bolesti UKC Tuzla, dok je treći povrijeđeni radnik hospitaliziran na Klinici za hirurgiju UKC Tuzla.

"Radi se o teškim povredama, ali ne opasnim po život", izjavila je glasnogovornica UKC Tuzla Amra Odobašić. U eksploziji koja se dogodila jutros oko 2:30 sati teže su povrijeđeni Refik Spahić, Admir Imamović i Sakib Alić.

Lakše povrede zadobio je radnik Dževad Čajić pri pokušaju izvlačenja s mjesta nesreće povrijeđenih kolega, ali je radi lakših povreda odmah pušten na kućno liječenje.

Uviđaj na mjestu događaja jutros je obavio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona u saradnji s pripadnicima Policijske uprave Lukavac, kantonalnim inspektorom rada iz oblasti zaštite na radu i stručnjakom s Tehnološkog fakulteta u Tuzli, koji je sudjelovao u stručnom dijelu skiciranja i fotografiranja mjesta nesreće.

Naloženo je PU Lukavac da obave sve potrebne radnje u cilju dokumentiranja događaja, kao i da se izuzme sva potrebna tehnička dokumentacija i akti koji će biti potrebni timu vještaka za izradu nalaza i mišljenja o uzrocima eksplozije.