Nakon nesreće kod Zenice
0

Haris Isaković van životne opasnosti

Sarajevo-x.com/ZEDA
Foto: ZEDA
Foto: ZEDA
Dvadesetdvogodišnji Haris Isaković iz Zenice, koji je zadobio teške povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju poslijepodne na magistralnom putu M-17 u mjestu Jelina kod Zenice, je stabilno i on nije više priključen na aparate intenzivne njege Odjela hirurškog šoka Kantonalne bolnice u Zenici.

"Pacijent ima teške povrede glave i lica koje nisu životno ugrožavajuće i on nije na aparatu", izjavio je za Zedu dr.Harun Hodžić, pomoćnik direktora bolnice.

Teške povrede osim Harisa Isakovića, koji je satima nakon nesreće bio u komatoznom stanju, zadobila je Fadila Aljić (1944.) iz Sarajeva, koja ima prelom desne potkoljenice, kontuzije glave, grudnog koša i abdomena. Povrijeđeni Hidajet Dizdar iz Italije ima nagnječenje kičmenog stuba i grudne kosti i zadržan je na opservaciji.

Lakše povrede imaju Ibrahim Šabanović (1961.) iz Austrije, koji je zadobio nagnječenje kičmenog stuba i opekotine šake drugog stepena, Dženana Cikota (1989.) je zadobila slomljenu ključnu kost, a Ajdin Cikota (1979.), zadobio je nagnječenje grudne kosti, i oni su pušteni na kućno liječenje.

U nesreći je poginuo 68-godišnji Fahrudin Isaković, vozač Mercedesa, koji se sudario s Renaultom Laguna i Opelom Corsa.