Crna hronika
25

Hapšenje u Tesliću: Dvojac koristio odsustvo vlasnika pa pljačkao po kućama

Piše: E. F.
Pronađene ukradene stvari (Foto: CJB Doboj)
Pronađene ukradene stvari (Foto: CJB Doboj)
Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj saslušali su jučer dvojicu mladića u policijskim prostorijama i to B.D. i S.M., oba iz Teslića, zbog osnova sumnje da su zajedno ili samostalno počinili više krivičnih djela na području opštine Teslić.

Naime, ovaj dvojac je otkriven istražnim policijskim radnjama koje su provedene sa ciljem rasvjetljavanja pljački čija su meta bile kuće na području Teslića odnosno u mjestima Buletić, Ružević, Mladikovine i Gornji Teslić.

Nakon saznanja da bi oni mogli biti glavni akteri pomenutih pljački policija je pretresla stambene objekte koje oni koriste te su pronađene mnoge stvari koje su zapravo ukradene tokom pljački 2013., 2014. i 2015. godine.

Tako su pronađene pumpa za vodu, električni i drugi alat, bijela tehnika, kablovi, pića, radijatori i drugi predmeti za kućnu upotrebu.

Ukradena i alkoholna pića (Foto: CJB Doboj)
Ukradena i alkoholna pića (Foto: CJB Doboj)
Sumnja se da su dvojica muškaraca iskoristivši kraće odsustvo vlasnika ili znajući da se vlasnik nalazi na radu u inostranstvu, neopaženo dolazili do porodičnih kuća i upotrebom fizičke snage i podesnog alata djelovali najčešće na ulazna vrata, ulazili u unutrašnjost i otuđivali različite predmete.

Navedene aktivnosti provedene su u saradnji sa dežurnim tužiocem Okružnog tužilaštva Doboj koji je naložio da se nastavi sa preduzimanjem potrebnih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja i dokazivanja navedenih krivičnih djela i da se po kompletiranju predmeta, u redovnoj proceduri, dostavi izvještaj protiv osumnjičenih.