Saobraćajne kontrole
0

Hapšenje u Srpcu: Muškarac vozio bez vozačke i sa 3,15 promila alkohola u krvi

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Policija u Srpcu uhapsila je muškarca koji je upravljao vozilom prije sticanja prava na upravljanje automobilom i sa 3,15 promila alkohola u organizmu.

M.B. je zaustavljen oko 22:15 sati u mjestu Sitneši, tokom kontrole automobila.

"Izvršenom kontrolom utvrđeno je da je putnički automobil neregistrovan, bez registarskih oznaka, te da vozač M.B. upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, a izvršenim alkotestiranjem kod istog je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 3.15 promila", saopćeno je iz Policijske uprave Bosanska Gradiška.

Policijski službenici Policijske stanice Srbac su, zbog počinjenih težih prekršaja iz oblasti sigurnosti saobraćaja, gdje su propisane zaštitne mjere i zbog bojazni da će nastaviti s vršenjem prekršaja, M.B. uhapsili te izvršili privremeno oduzimanje vozila. Iz policije dodaju je ova osoba višestruki povratnik u izvršenju prekršaja i ima veći iznos neplaćenih novčanih kazni.

Nakon prestanka razloga za zadržavanje mladić je pušten na slobodu, a protiv istog, Osnovnom sudu Bosanska Gradiška, odjeljenju za prekršaje biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima BiH.