Policijski bilten
0

Hapšenja zbog sumnji na teške krađe

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U subotu, 19. juna u 1.20 sati, službenici policije Druge policijske uprave lišili su slobode A. A. (1985.) iz Ilidže, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "teška krađa u pokušaju".

Nakon kriminalističke obrade A.A. je istoga dana otpušten iz službenih prostorija.

Požar u Novom Gradu

Oko 6.20 sati u subotu je u ulici Kurta Šorka broj 7, općina Novi Grad, došlo do požara u predvorju ugostiteljskog objekta koji se nalazi u sastavu Trgovačkog centra "Viza", vlasništvo H. H. iz Sarajeva.

Ekipa PVB Sarajevo je u 7,15 sati ugasila požar. Nije bilo povrijeđenih, osim što je nastupila materijalna šteta na objektu.

Pokušaj provale

U vremenu od 21 do 9 sati izvršen je pokušaj provala u Pravoslavnu crkvu "Sv. Preobraženje", koja se nalazi u ulici Zmaja od Bosne broj 39, općina Novo Sarajevo. Razbijeno je jedno staklo na vratima crkve.

Službenici policije rade na identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Hapšenje zbog sumnje na tešku krađu U 16 sati, službenici policije Treće PU, lišili su slobode J. A., (1987.) iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da je u ranijem periodu počinio krivično djelo "teška krađa". Istoga dana u 18,45 sati, predat je Sudskoj policiji.

Razbojništvo u Novom Gradu

Oko 18,05 sati u ulici Trg solidarnosti, općina Novi Grad, za sada nepoznata muška osoba, uz prijetnju pištoljem, izvršila je razbojništvo nad M. S., radnicom sportske kladionice "Derbi-Bet Chop", te ukrao izvjesnu sumu novca.

Hapšenje zbog sumnje na tešku krađu

U subotu 19. juna, u 23,30 sati, službenici policije Prve PU, lišili su slobode D. B. (1975.) iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "teška krađa".

Uručeno 367 prekršajnih naloga U toku proteklog dana, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, poduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli su dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka te uručili 367 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 63 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno: šest vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod djejstvom alkohola, jedna osoba prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, 12 osoba bez položenog vozačkog ispita, dva vozača u vrijeme izrečene zaštitne mjere upravljanja vozilom. Isključeno je i osam neregistrovanih vozila i četiri vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, saopćeno je iz MUP-a KS.