Komesar MUP-a za Klix.ba
92

Halilović: Nastavljamo akciju na pronalasku osumnjičenih, privedene osobe se još obrađuju

Piše: A. D.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Komesar policije Kantona Sarajevo Mevludin Halilović u izjavi za Klix.ba kazao je da pripadnici MUP-a nastavljaju akciju na pronalasku osumnjičenih i rasvjetljavanje ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Potvrdio je da su, s tim u vezi, angažirane dodatne snage.

"Nastavljamo dalje, već se poduzimaju određene mjere na pregledu terena i ponalasku sredstava za dalje rasvjetljavanje ovog krivičnog djela", rekao nam je policijski komesar.

Upitan šta je sa osobama koje su sinoć privedene u prostorije MUP-a Kantona Sarajevo, Halilović je rekao da se obrada pod nadzorom Tužilaštva KS još provodi. On nije želio govoriti o broju privedenih osoba, kazavši tek da se radi o više njih.

"Obrada traje. Mi radimo na utvrđivanju činjenica. Vidjet ćemo koji je dalji slijed događaja", kazao je Halilović.

Kako nezvanično saznajemo, obrada navedenih osoba koje se provjeravaju po osnovu povezanosti s jučerašnjim nemilim događajem trajala je cijelu noć do ranih jutarnjih sati, kada je napravljen kratak prekid. Policijska obrada navedenih osoba je jutros ponovo nastavljena.

Iz MUP-a je dodatno potvrđeno da se nastavlja potraga na području Republike Srpske odnosno Istočnog Sarajeva. Pomoć policijskim službenicima KS-a pružaju njihove kolege iz MUP-a RS-a.

Podsjetimo, sinoć je više osoba privedeno u prostorije MUP-a, a koje se mogu dovesti u vezu s ubistvom dvojice policajaca u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Brojku od ukupno 13 osoba koje su navodno uhapšene nisu potvrdili u MUP-u KS-a.

Jučer ujutro su u sarajevskom naselju Alipašino Polje automafijaši pucali na policijski automobil i jednog policajca ubili na mjestu događaja, a drugog teško ranili.

Na mjestu napada stradao je Adis Šehović, dok je njegov kolega Davor Vujinović preminuo u bolnici nekoliko sati kasnije. Na policajce su ispaljeni rafali iz automatske puške dok su se nalazili u automobilu bez šanse da uzvrate.