Granični policajci BiH spasili čovjeka koji se utapao

S
Sarajevo-x.com
8.1.2010. u 12:19
0
1
Granični policajci BiH spasili čovjeka koji se utapao
0
Granični policajci BiH spasili čovjeka koji se utapao
Policijski službenici Jedinice granične policije Doljani jučer su spasili od utapanja u Neretvi mještanina Doljana, T. R., rođenog 1956. godine, objavila je Granična policija BiH.
Nakon što su primili dojavu od mještana o utapanju muškarca u Neretvi, u blizini Međunarodnog graničnog prijelaza Doljani, u pravcu Metkovića, tim policijskih službenika JGP Doljani, na čelu sa komandirom Vladimirom Popovićem se u službenom plovilu uputio na mjesto događaja.

Akcija spašavanja utopljenika, koja je završena oko 17 sati, rezultat je proaktivnog djelovanja Granične policije BiH, koja je zbog povećanja vodostaja u Neretvi i Krupi i proglašenja opće opasnosti od poplava, 07. 01. 2010. godine policijske službenike i službena plovila stavila u stanje pripravnosti.

U cilju zaštite stanovništva i imovine u okolini graničnih prijelaza Gabela polje, Gabela polje II, Doljani i Unka, preventivno su premještena i službena plovila iz jedinica granične policije Trebinje i Neum.

Jučer je zbog činjenice da je put između graničnog prelaza Gabela polje I i općine Čapljina poplavljen u dužini od 1,5 kilometra, ovaj međunarodni granični prijelaz zatvoren do daljnjeg, a saobraćaj se preusmjerava na granične prijelaze Gabela polje II, Doljani i Unka.

Terenski ured Jug – Čapljina Granične policije BiH preusmjeravanje saobraćaja i praćenje situacije na terenu obavlja u koordinaciji sa Policijskom upravom Čapljina i Policijskom postrojbom Metkovići MUP-a R. Hrvatske.

GP BiH aktivno participira u kriznom stožeru, koji je u općini Čapljina formiran nakon proglašenja prirodne nepogode – zaštita od poplava, a materijalni i ljudski resursi ove policijske agencije su i dalje u stanju pripravnosti.

Među aktuelnim vijestima sa graničnih prijelaza izdvaja se podatak da je poplavljeno područje između graničnog prelaza Bijača i Metkovića u R. Hrvatskoj, zbog čega se do daljnjeg saobraćaj sa ovog graničnog prijelaza preusmjerava na MGP Crveni grm, saopćeno je iz Granične policije BiH.


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: