Crna hronika
72

Granični policajac BiH dobio otkaz jer je krao u tržnom centru u Sarajevu

Klix.ba
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Granični policac BiH, inicijala V. S. (1965), je zbog više krađa u trgovačkom centru u Sarajevu dobio otkaz u ovom policijskom tijelu.

Disciplinska komisija Granične policije BiH jučer je naime donijela Rješenje o prestanku radnog odnosa za V. S. koji je bio uposlen u Jedinici granične policije Aerodrom Sarajevo.

Kako je saopćeno iz Granične policije, on je u više navrata u tržnom centru u Sarajevu odjeven u službenu uniformu otuđivao prodajne artikle.

"Na ovaj način policijski službenik V. S. je počinio težu povredu službene dužnosti koja se definira kao narušavanje javnog reda i mira kojim je narušio ugled policijskog organa", saopćili su iz Granične policije BiH.

Podsjetimo, krajem februara ove godine pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo priveli su V. S. zbog krađe u tržnom centru Interex na Stupu, gdje je ukrao čajnu kobasicu.

Krađu je počinio u službenoj uniformi, a uz sebe je imao i službeni pištolj.

Pri izlasku iz tržnog centra spriječili su ga zaštitari, koji su potom pozvali policiju. No, čini se kako to nije bila jedina njegova krađa u službenoj uniformi, a to ga je na kraju koštalo posla.