|

Granična policija BiH zaplijenila 100 kilograma uglja za nargile

Granična policija BiH zaplijenila 100 kilograma uglja za nargile
284
Klix.ba
11.12.2014. u 11:05
26
komentara
284

dijeljenja
Granična policija BiH zaplijenila 100 kilograma uglja za nargile Pronađeni odbačeni paketi, Foto: GP BiH
Uposlenici Jedinice granične policije Višegrad i Uprave za indirektno oporezivanje BiH su u protekla dva dana spriječili nezakonit promet 133,5 kilograma arome i uglja za paljenje nargile.
Stotinu kilograma uglja za nargilu službenici JGP Višegrad otkrili su u grmlju prilikom obilaska područja između graničnih prijelaza Vardište i Kotroman (Srbija). Radeći na otkrivanju porijekla nađene robe utvrđeno je da je prethodno u 04:05 sati državljanin Bosne i Hercegovine H. B. K. (56) prijavio prijevoz 100 kilograma uglja za nargilu bez potrebne dokumentacije.

Predmet je ustupljen službenicima Uprave za indirektno oporezivanje koji su zabranili unos robe u BiH i naložili vozaču da navedenu robu vrati u Srbiju. Spomenuta osoba se vozilom udaljila sa MGP Vardište u pravcu Srbije, a potom je ponovo u 04:35 sati evidentirana na ulazu u BiH bez robe.

Zaplijenjena roba, (Foto: GP BiH) Zaplijenjena roba, (Foto: GP BiH)

Nakon toga, službenici JGP Višegrad su obilaskom terena pronašli spomenutu robu, odnosno pet paketa po 20 kilograma uglja za paljenje nargile porijeklom iz Indonezije.

Dan ranije, 9. 12. 2014. godine, na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac prilikom granične kontrole teretnog motornog vozila, bh. nacionalnih oznaka, u kabini je otkriveno 33,5 kilograma arome za nargilu za koju vozač M. A. (48) nije posjedovao dokumentaciju.
Prijavi grešku


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...