Crna hronika
0

Granična policija BiH u četvrtak uhapsila pet osoba

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine u četvrtak su uhapsili pet osoba - tri su uhapsili pripadnici Jedinice Gradiška, jednu pripadnici Jedinice Izačić i jednu pripadnici Jedinice Višegrad.

Pripadnici Jedinice Granične policije Gradiška uhapsili su na ulazu u BiH osobe za kojima su raspisane potjernice. Riječ je o B. J., državljanin Republike Hrvatske, rođen 1973. u Zavidovićima. Prilikom kontrole ustanovljeno je da su za njim potragu raspisali Ministarstvo unutarnjih poslova Federacije BiH, zbog krivičnog djela "razbojništvo“, i Osnovni sud Maglaj, zbog dvaju krivičnih djela „teška krađa“.

Uhapšeni je predat u nadležnost Sudskoj policiji Odžak.

U toku dana uhapšen je I. A., bh. državljanin, rođen 1967. u Vitezu. Za njim je potragu raspisao Sud BiH zbog teškog krivičnog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine.

I. A. je predat u nadležnost Sudu BiH.

Nedugo nakon ovoga, na ulazu Međunarodni granični prijelaz Gradiška uhapšen je L. P., državljanin Republike Hrvatske, rođen 1968. Uhapšen je po potrazi FMUP-a zbog krivičnog djela „laka tjelesna ozljeda“.

Predat je u nadležnost Sudskoj policiji Odžak.

Policijski službenici Jedinice Granične policije Izačić uvečer su na Međunarodnom graničnom prijelazu Izačić, na izlazu iz BiH, uhapsili P. A. , državljanku BiH i Hrvatske, rođena 1981. u Kiseljaku.

Potragu za ovom osobom je izdao FMUP zbog izdržavanja kazne zatvora.

P. A. je predana u nadležnost Sudskoj policiji Bihać.

Državljanina BiH A. A., rođen 1979. u Prizrenu, uhapsili su policijski službenici Jedinice granične policije Višegrad na ulazu u BiH, na Međunarodnom graničnom prijelazu Ustibar.

Potragu za A. A. raspisao je Općinski sud Zenica zbog krivičnog djela „nasilje u porodici“.

A. A. je predat u nadležnost Sudskoj policiji BPK Goražde, saopćeno je iz Granične policije BiH.