|

Granična policija BiH u četvrtak uhapsila pet osoba

Granična policija BiH u četvrtak uhapsila pet osoba
0
F
FENA
12.11.2010. u 14:00
0
komentara
0

dijeljenja
Granična policija BiH u četvrtak uhapsila pet osoba Foto: Arhiv
Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine u četvrtak su uhapsili pet osoba - tri su uhapsili pripadnici Jedinice Gradiška, jednu pripadnici Jedinice Izačić i jednu pripadnici Jedinice Višegrad.
Pripadnici Jedinice Granične policije Gradiška uhapsili su na ulazu u BiH osobe za kojima su raspisane potjernice. Riječ je o B. J., državljanin Republike Hrvatske, rođen 1973. u Zavidovićima. Prilikom kontrole ustanovljeno je da su za njim potragu raspisali Ministarstvo unutarnjih poslova Federacije BiH, zbog krivičnog djela "razbojništvo“, i Osnovni sud Maglaj, zbog dvaju krivičnih djela „teška krađa“.

Uhapšeni je predat u nadležnost Sudskoj policiji Odžak.

U toku dana uhapšen je I. A., bh. državljanin, rođen 1967. u Vitezu. Za njim je potragu raspisao Sud BiH zbog teškog krivičnog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine.

I. A. je predat u nadležnost Sudu BiH.

Nedugo nakon ovoga, na ulazu Međunarodni granični prijelaz Gradiška uhapšen je L. P., državljanin Republike Hrvatske, rođen 1968. Uhapšen je po potrazi FMUP-a zbog krivičnog djela „laka tjelesna ozljeda“.

Predat je u nadležnost Sudskoj policiji Odžak.

Policijski službenici Jedinice Granične policije Izačić uvečer su na Međunarodnom graničnom prijelazu Izačić, na izlazu iz BiH, uhapsili P. A. , državljanku BiH i Hrvatske, rođena 1981. u Kiseljaku.

Potragu za ovom osobom je izdao FMUP zbog izdržavanja kazne zatvora.

P. A. je predana u nadležnost Sudskoj policiji Bihać.

Državljanina BiH A. A., rođen 1979. u Prizrenu, uhapsili su policijski službenici Jedinice granične policije Višegrad na ulazu u BiH, na Međunarodnom graničnom prijelazu Ustibar.

Potragu za A. A. raspisao je Općinski sud Zenica zbog krivičnog djela „nasilje u porodici“.

A. A. je predat u nadležnost Sudskoj policiji BPK Goražde, saopćeno je iz Granične policije BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.