Pokušaj razbojništva
6

Građani u Doboju osujetili plan pljačkaša, praznih ruku odvedeni u policijsku stanicu

Dž. P.
Foto: A. P./Klix.ba
Foto: A. P./Klix.ba
Pripadnici Policijske stanice Doboj 1, danas oko 3:15 sati, uhapsili su Milana S. (1997.) i Borisa F. (1998.), za koje postoji osnov sumnje da su isto večer provalili u kuću u Doboju, čiji se vlasnik nalazi na privremenom radu u inostranstvu.

Operativnom dežurstvu Policijske uprave Doboj, jučer oko 23 sati, građani su prijavili da u ulici Nikole Pašića u Doboju nepoznata osoba provaljuje u kuću.

Policijski službenici su odmah postupili po prijavi. U roku od nekoliko minuta došli su na mjesto događaja i uočili nepoznate osobe koje su im uspjele umaći, a koje su kasnije operativnim radom na terenu identifikovane i uhapšene. Kriminalistička obrada nad osumnjičenima je u toku, te je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj. Iz kuće ništa nisu uspjeli odnijeti.

"Navedeni događaj pokazuje da je saradnja građana i policije u Doboju na izuzetno visokom nivou te se ovom prilikom zahvaljujemo građaninu na prijavljivanju uočenog krivičnog djela te apelujemo na sve građane, da ukoliko uoče neobične situacije ili sumnjiva ponašanja nepoznatih lica u svojoj kolini, odmah pozovu policiju na 122. Poziv može biti i anoniman", rekla je Dragana Kerker, glasnogovrnica Policijske uprave Doboj.