Prevara u Livnu
0

Građani platili namještaj koji nikad nije isporučen

SRNA
MUP Livanjskog kantona podnio je krivičnu prijavu Kantonalnom tužilaštvu protiv Ivice Antukića, (38), nastanjenog u Zavidovićima, jer je prevario 17 građana Livna i oštetio ih za oko 7.000 KM, saopšteno je iz MUP-a.

Portparol MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak rekao je Srni da je Antukić krajem juna iznajmio poslovni prostor u Ulici župana Želimira u Livnu, u kojem je otvorio salon namještaja "Bono-mebl".

"On je izložio namještaj, platio reklamiranje na lokalnim radio-stanicama i pozivao građane da kupe moderan i kvalitetan namještaj po povoljnim cijenama", izjavio je Vrdoljak.

On je naveo da se nakon otvaranja salona Antukić nije pojavljivao u Livnu do 31. jula, a već od 1. avgusta građani su ga počeli prijavljivati MUP-u za prevaru, jer im plaćeni namještaj nikada nije isporučio, iako je obećavao vrlo brzu isporuku.

"On je tražio od kupaca da unaprijed plate cijeli iznos naručenog namještaja ili bar veći dio tog iznosa, a za mjesec dana uspio je da prevari 17 građana Livna", pojasnio je Vrdoljak.