{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradačac: Osumnjičen za seks s nemoćnom djevojkom

S
21.7.2011. u 12:45
0
9
Gradačac: Osumnjičen za seks s nemoćnom djevojkom
0
Gradačac: Osumnjičen za seks s nemoćnom djevojkom
Postupajući tužilac Kantonalnog Tužilaštva Tuzlanskog kantona donio je naredbu o provođenju istrage protiv 36-godišnjeg O. D, nastanjenog u općini Gradačac, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo spolni odnos s nemoćnom osobom.
Osumnjičeni je ispitan u prostorijama Tužilaštva, te je tužilac Općinskom sudu Gradačac stavio prijedlog za određivanje pritvora.

Postoje osnovi sumnje da je O. D. u periodu od rane večeri 17. do jutarnjih sati 18. jula proveo vrjeme sa petnaestogodišnjom maloljetnicom na otvorenom prostoru u jednom mjestu u blizini Gradačca, nad kojom je u toku noći i jutra u više navrata obavio spolno izjednačenu radnju seksualnom odnosu, saopćeno je iz Tužilaštva TK..

U toku noći u društvu sa osumnjičenim i maloljetnicom je bila još jedna punoljetna muška osoba koju je O. D. uz prijetnju upotrebe fizičke sile otjerao kako bi ostao sam s maloljetnicom.

U skladu sa naredbom postupajućeg tužioca u toku je vještačenje, odnosno procjena mentalnih sposobnosti maloljetnice. Vještačenjem će se utvrditi njena duševna razvijenost.

Poduzimaju se sve potrebne istražne radnje i vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja.

Istraga je u toku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: