Crna hronika
0

Gradačac: Osumnjičen za seks s nemoćnom djevojkom

Sarajevo-x.com
Postupajući tužilac Kantonalnog Tužilaštva Tuzlanskog kantona donio je naredbu o provođenju istrage protiv 36-godišnjeg O. D, nastanjenog u općini Gradačac, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo spolni odnos s nemoćnom osobom.

Osumnjičeni je ispitan u prostorijama Tužilaštva, te je tužilac Općinskom sudu Gradačac stavio prijedlog za određivanje pritvora.

Postoje osnovi sumnje da je O. D. u periodu od rane večeri 17. do jutarnjih sati 18. jula proveo vrjeme sa petnaestogodišnjom maloljetnicom na otvorenom prostoru u jednom mjestu u blizini Gradačca, nad kojom je u toku noći i jutra u više navrata obavio spolno izjednačenu radnju seksualnom odnosu, saopćeno je iz Tužilaštva TK..

U toku noći u društvu sa osumnjičenim i maloljetnicom je bila još jedna punoljetna muška osoba koju je O. D. uz prijetnju upotrebe fizičke sile otjerao kako bi ostao sam s maloljetnicom.

U skladu sa naredbom postupajućeg tužioca u toku je vještačenje, odnosno procjena mentalnih sposobnosti maloljetnice. Vještačenjem će se utvrditi njena duševna razvijenost.

Poduzimaju se sve potrebne istražne radnje i vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja.

Istraga je u toku.