{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gorio pogon "Nove Romanije"

S
31.12.2010. u 14:22
0
6
Gorio pogon "Nove Romanije"
0
Gorio pogon "Nove Romanije"
Sokolac
Požar koji je zahvatio drvoprerađivačko preduzeće "Nova Romanija" sa Sokoca nanio je veliku materijalnu štetu, a precizniji podaci biće poznati nakon popisa oštećenih mašinskih sklopova, elektro-instalacija, krovnog pokrivača, stakla i ostalog.
Direktor preduzeća Nada Amović-Mačar rekla je danas novinarima da stručne komisije zaposlenih po pojedinim oblastima procjenjuju štetu.

Prema njenim riječima, svi će biti upoznati o izvještaju sudskog vještaka, protivpožarnog inspektora, krim-inspektora, kao i razmjerama štete i mogućnostima sanacije.

U preduzeću "Nova Romanije" jučer oko 5.30 sati izbio je požar u pogonu primarne prerade drveta, a požar su otkrili radnici koji su dolazili radi podmazivanja mašina kako bi bile spremne za rad.

Amović-Mačar je izjavila da je inicijalno požar počeo iz improvizovanog magacinskog prostora za odlaganje ulja i maziva koji je smješten u podrumskom dijelu pogona ispod brente.

Dva radnika su pokušala aparatima za gašenje gasiti požar koji se velikom brzinom širio. U međuvremenu pozvana je vatrogasna jedinica i zaposleni u preduzeću tako da je vatra ugašena oko 8.00 sati.

O požaru je obaviještena sokolačka Policijska stanica, a inspektori i sudski vještaci su odmah izašli na lice mjesta radi utvrđivanja uzroka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: