{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gorio pogon "Nove Romanije"

S
31.12.2010. u 14:22
0
6
Gorio pogon "Nove Romanije"
0
Gorio pogon "Nove Romanije"
Sokolac
Požar koji je zahvatio drvoprerađivačko preduzeće "Nova Romanija" sa Sokoca nanio je veliku materijalnu štetu, a precizniji podaci biće poznati nakon popisa oštećenih mašinskih sklopova, elektro-instalacija, krovnog pokrivača, stakla i ostalog.
Direktor preduzeća Nada Amović-Mačar rekla je danas novinarima da stručne komisije zaposlenih po pojedinim oblastima procjenjuju štetu.

Prema njenim riječima, svi će biti upoznati o izvještaju sudskog vještaka, protivpožarnog inspektora, krim-inspektora, kao i razmjerama štete i mogućnostima sanacije.

U preduzeću "Nova Romanije" jučer oko 5.30 sati izbio je požar u pogonu primarne prerade drveta, a požar su otkrili radnici koji su dolazili radi podmazivanja mašina kako bi bile spremne za rad.

Amović-Mačar je izjavila da je inicijalno požar počeo iz improvizovanog magacinskog prostora za odlaganje ulja i maziva koji je smješten u podrumskom dijelu pogona ispod brente.

Dva radnika su pokušala aparatima za gašenje gasiti požar koji se velikom brzinom širio. U međuvremenu pozvana je vatrogasna jedinica i zaposleni u preduzeću tako da je vatra ugašena oko 8.00 sati.

O požaru je obaviještena sokolačka Policijska stanica, a inspektori i sudski vještaci su odmah izašli na lice mjesta radi utvrđivanja uzroka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: