Ulica Ferida Dizdarevića
32

Goražde: Muškarac (31) izvršio samoubistvo vatrenim oružjem

E. A.
Tridesetjednogodišnji muškarac iz Goražda izvršio je samoubistvo vatrenim oružjem, a slučaj je prijavljen policiji oko 8 sati, potvrđeno je za Klix.ba iz Ministarstva za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Samoubistvo se desilo u ulici Ferida Dizdarevića, a policija je obavila uviđaj, dok je kantonalni tužilac konstatovao da je riječ o samoubistvu.

Uprava policije MUP-a BPK Goražde pojačala je aktivnosti prema vlasnicima oružja na osnovu Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije u smislu da se prioritetno provjeravaju kase i sefovi kojima se bezbjedno odlaže oružje.

"Ovim putem pozivamo sve nosioce dozvola za oružje da ga čuvaju u skladu sa propisima iz ove oblasti. Također, pozivamo sve građane, ukoliko imaju bilo kakvih saznanja da određene osobe posjeduju ilegalno naoružanje da tu informaciju prijave nadležnoj policijskoj upravi. Ministarstvo unutrašnjih poslova BPK Goražde i Uprava policije MUP-a BPK Goražde će poduzeti sve mjere iz svoje nadležnosti radi očuvanja stepena sigurnosti u našem kantonu posebno nakon tragičnih događaja iz susjedne države. Razumijemo uznemirenost javnosti, ali nema razloga za paniku", izjavio je za Klix.ba Nusret Hubjer, ministar unutrašnjih poslova BPK Goražde.

Najavio je da će MUP i Uprava policije BPK posebno podići nivo sigurnosti oko obrazovnih, kulturnih i sportskih ustanova i objekata, te u tom kontekstu građane zamolio za razumijevanje i saradnju.