Crna hronika
0

Glumac Izudin Bajrović optužen za nasilništvo nad 11 godina mlađom kolegicom

Dnevni avaz
Sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu Goran Radević potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva kojom se sarajevski glumac Izudin Bajrović (44) tereti za nasilništvo nad 11 godina mlađom kolegicom Sanelom Pepeljak, s kojom je duže vrijeme bio u vezi, piše "Dnevni avaz".

Prema djelimičnom priznanju Bajrovića te iskazima glumice i njene majke Raze Muhović, poznati glumac u više navrata je verbalno i fizički zlostavljao obje žene.

Prvi napad dogodio se 30. septembra 2005. godine, kada je Bajrović došao u stan u Zagrebačkoj ulici, gdje živi Sanela, i počeo je vrijeđati govoreći joj da je "kurva i da ga vara". Prijeteći da će je ubiti, izudarao ju je pesnicama i nogama po cijelom tijelu, nanijevši joj modrice i krvne podljeve na licu i očima, navodi "Dnevni avaz".

Novi napad uslijedio je 22. decembra 2006., kada je ponovo došao u stan u Zagrebačkoj, koji je vlasništvo Saneline majke Raze Muhović, kojoj je nakon vrijeđanja nanio lakše povrede. Početkom januara ove godine Bajrović, koji je bio vidno pijan, ponovo je došao u njihov stan i nakon vrijeđanja izudarao je Sanelu rukama po glavi.

Tužiteljica Advija Hajdo-Balta predložila je u optužnici da se poznatom glumcu uz krivičnu sankciju, a s obzirom na nalaz vještaka neuropsihijatra, izrekne i mjera obaveznog liječenja od alkoholizma.

Narednih dana bit će zakazano ročište na kojem će se Bajrović izjašnjavati o krivici, piše "Dnevni avaz"