Crna hronika
5

Glamoč: Starac izgorio zarobljen u porodičnoj kući

Piše: E. F.
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Osamdedsetčetverogodišnji M. K. iz Glamoča izgorio je u četvrtak ujutro u svojoj porodičnoj kući u mjestu Ćosilje kod Glamoča.

Mještani su primjetili požar oko 10 sati ujutro, a na mjesto događaja odmah po prijavi izašili su policijski službenici iz Glamoča i uposlenici JP 'Komunalac' te pristupili gašenju požara. No, kuća se ubrzo urušila, a starac je ostao zarobljen u njoj.

Prema riječima Ivice Vrdoljaka, glasnogovornika MUP-a Livanjskog kantona, zbog vatrene stihije strop se srušio na kuću pa se tokom jučerašnjeg dana uopće nije nije moglo ući u unutrašnjost kuće te se izvana nastojalo ugasiti vatru koja je "gutala" kuću.

Unutar kuće u vrijeme požara nalazio se njezin vlasnik M.K koji zbog slabog zdravstvenog stanja i pokretljivosti nije uspio da izađe vani, potvrđeno je danas prilikom uviđaja koji su obavili pripadnici MUP - a Livanjsklog kantona.

Tijelo nastradalog pronađeno je danas u jednoj od prostorija prilikom obavljanja uviđaja te je izvučeno sa zgarišta.

Nakon toga je na mjesto događaja pozvan dežurni ljekar DZ Glamoč, koji je konstatirao smrt, a preminuli je nakon završenog uviđaja predat porodici.

Policija nastavlja rad s ciljem rasvjetljavanja okolnosti pod kojima se tragedija dogodila. Još uvijek nije utvrđeno kako je uopće požar iniciran te na koji je način došlo do širenja vatrene stihije.