Crna hronika
5

Gacko: Bivši policajac uhapšen zbog dilanja droge

SRNA
Tri osobe uhapšene na području Gacka u policijskoj akciji u vezi sa krivičnim djelom iz oblasti zloupotrebe opojnih droga predate su danas Okružnom tužilaštvu na dalje postupanje, potvrdio je načelnik Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti (CJB) Trebinje Zoran Miljanović.

Miljanović je podsjetio da je gatačka policija uhapsila juče tri osobe i zaplijenila pakovanje od oko 10 kilograma opojne droge marihuana i više oružja.

"Izvršeni su pretresi lokacija u Gacku i Bileći, koje koriste osumnjičeni Ž.B. i M.K, dok je pretresom prostorija koje koristi Ž.B. pronađen i oduzet jedan ručni bacač, takozvana zolja, poluautomatska puška, oko 1.000 metaka kalibra 7,62 milimetra i 23 tromblona", rekao je Miljanović novinarima i dodao da je treći uhapšeni S.P. iz Crne Gore.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su Sreten Prodanović iz Podgorice, koji je do 1990-tih godina radio u trebinjskoj policiji, nakon toga u crnogorskoj, a posljednjih godina nije u službi.

Uhapšeni su i Gačanin četrdesettrogodišnji Željko Bjelogrlić i Bilećanin četrdesetšestogodišnji Milorad Kajtaz.

Iz CJB Trebinje navode da je ovo treća veća pljenidba marihuane od početka godine, kao i da su tokom maja pripadnici Centra dokumentovali još dva krivična djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.