{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FUP traži rigoroznu kaznu za policajca Enesa Muslića

11.4.2012. u 12:47
29
FUP traži rigoroznu kaznu za policajca Enesa Muslića
29
FUP traži rigoroznu kaznu za policajca Enesa Muslića
Foto: Bljesak.info
Federalni policajac Enes Muslić, koji je prije četiri dana u Mostaru ubio 25-godišnju Amilu Sabljić, je oko ponoći sa 6. na 7. aprila samovoljno napustio službene policijske prostorije i radno mjesto te se u uniformi i sa službenim pištoljem uputio u nepoznatom pravcu u Mostaru, utvrdila je Jedinica za profesionalne standarde Federalne uprave policije.
Rekonstrukcijom događaja je utvrđeno da se Muslić potom susreo sa Amilom Sabljić, sa kojom je bio u vezi, te je, najvjerovatnije iz ljubomore i u stanju psihičke poremećenosti, ubio djevojku pucajući iz službenog pištolja.

"Upotreba vatrenog oružja i postupak policijskog službenika Enesa Muslića nisu na bilo koji način u vezi sa obavljanjem njegove službene dužnosti u FUP-u. On je odmah nakon počinjenog ubistva lišen slobode i prema njemu su poduzete sve zakonom propisane mjere utvrđivanja krivično-pravne i radne odgovornosti. Protiv njega je podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistva, određena mu je
mjera pritvora i suspendiran je sa dužnosti te je u toku postupak prekida njegovog radnog odnosa u policiji", saopćeno je iz FUP-a.

"Enes Muslić je počinio težak zločin, lišio je života mladu osobu, svojim činom nanio je nenadoknadiv gubitak za porodicu ubijene Amile Sabljić, što je za svaku osudu, a ovim činom je nanesena i šteta ugledu časnog policijskog poziva za svu policijsku strukturu Federacije Bosne i Hercegovine. Federalna uprava policije upućuje iskreno saučešće porodici ubijene Amile Sabljić. Misija policijskih službenika u Federaciji Bosne i Hercegovine je briga za sigurnost građana i zločinački čin Enesa Muslića je težak, sraman i za njega tražimo rigorozno kažnjavanje", dodaje se u saopćenju FUP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: