{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FUP: 12 uhapšenih zbog zloupotrebe droga

S
19.2.2008. u 15:48
0
1
FUP: 12 uhapšenih zbog zloupotrebe droga
0
FUP: 12 uhapšenih zbog zloupotrebe droga
Provodeći višemjesečnu istragu u vezi s organiziranom gupom, po nalogu Kantonalnog tužiteljstva Tuzla, a u sklopu borbe protiv zloupotrebe droga, službenici Federalne uprave policije, u suradnji s MUP-om Tuzlanskog kantona, na prostoru ovog kantona lišili su slobode 12 osoba.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Deset osoba uhapšeno je zbog postojanja osnova sumnje da su kao organizirana grupa počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droga te dvije zbog postojanja osnova sumnje da su pomagali organiziranoj grupi, saopćeno je danas iz Federalne uprave policije.

Za vrijeme istrage slobode su lišeni: M. H., E. S., A. M., A. B. i D. B. zbog sumnje da su nabavljali veće količine heroina koju su pripremali za distribuciju, a koju su, sumnja se, distribuirali A. S., N. I., S. Č., S. A. i S. H.

Također, provodeći istragu slobode su lišena i dva policijska službenika N. F. i S. J. zbog postojanja osnova sumnje da su pomagali organiziranoj grupi.

Prilikom provođenja istrage službenici policije su izvršili više od deset pretresa kuća, stanova, pratećih objekata i pronašli 0,5 kg heroina, oko jednog kg smjese za povećanje ukupne mase heroina, više od 150 tableta diazepama, veću količina novca i krivotvorenih dokumenata.

Također, oduzeto je pet vozila i pištolj.

Tokom istrage saslušano je nekoliko desetina osoba umiješanih u lanac nabavljanja, držanja, transporta, prodaje i konzumiranja droga. Nadalje, provodeći istragu službenici MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode u Sarajevu još četiri osobe kod kojih je oduzeta manja količina kokaina, dva vozila, novac..., dok su službenici Federalne uprave policije, također u Sarajevu, slobode lišili jednu osobu kod koje je pronađeno 13,5 kg canabisa i vaga za drogu.

Službenici policije nastavljaju istragu te se očekuje skoro uhićenje još nekoliko osoba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: