Crna hronika
7

Frontalni sudar u Širokom Brijegu: Tri osobe povrijeđene

Piše: Ž. M.
Foto: Z. M./Klix.ba
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Na dijelu magistralne ceste M6.1 Mostar - Široki Brijeg na Obilaznoj cesti u Širokom Brijegu oko 10:00 sati dogodila se teška saobraćajna nesreća. U frontalnom sudaru sudjelovala su dva automobila, Peugeout 307 i Dacia Logan.

Prema službenim informacijama, do kojih je došao Klix.ba na mjestu događaja, povrijeđene su tri osobe koje su vozilima Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Široki Brijeg prevezeni u Centar za urgentnu medicinu SKB Mostar.

Glasnogovornica SKB Mostar Andrijana Pandža izjavila je za Klix.ba da su tri osobe dovedene u Centar urgentne medicine. Liječnici ne mogu još ustanoviti stepen povreda unesrećenih. Detaljne informacije znat će se u toku dana, ističu iz ove ustanove.

Kako su rekli iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona za Klix.ba, iz još neutvrđenih razloga dogodila se saobraćajna nesreća u Širokom Brijegu. U ovoj saobraćajnoj nesreći sudjelovao je automobil Peugeot 307 za čijim je upravljačem bila I.Ć. (1981.) iz Širokog Brijega, i automobil Dacia za čijim upravljačem je bila M.M. (1991.) iz istog grada.

U vozilu Dacia na mjestu suvozača nalazio se 17-godišnjak. Obje vozačice i suvozač zadobili su povrede neutvrđenog stepena, saopćeno je iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Od siline udara oba vozila su odbačena na obližnji prilazni put kompanije koja se nalazi uz cestu.

Saobraćaj se do okončanja uviđaja odvijao usporeno uz naizmjenično propuštanje vozila.