Crna hronika
0

FMUP: 212 krivičnih djela i 202 saobraćajne nezgode od petka do ponedjeljka

FENA
Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih MUP-ova od 30. novembra do 3. decembra na području Federacije BiH evidentirano je 212 krivičnih djela te 202 saobraćajne nezgode.

Od ukupnog broja krivičnih djela (212) registrirana su tri razbojništva u Kantonu Sarajevo, jedno posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga u Zeničko-dobojskom kantonu, 11 nasilja u porodici - po četiri u Kantonu Sarajevo i Unsko-sanskom, dva u Hercegovačko-neretvanskom i jedno u Bosanskopodrinjskom kantonu.

Istovremeno je registrirano 13 oštećenja tuđe stvari, od kojih u Hercegovačko-neretvanskom kantonu šest, Unsko-sanskom i Srednjobosanskom po dva, Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom i Kantonu 10 (Livanjski) po jedno,kao i jedno ugrožavanje sigurnosti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu

Od 119 teških krađa u Kantonu Sarajevo registrirano je 47, Tuzlanskom 19, Hercegovačko-neretvanskom i Srednjobosanskom po 14, Zeničko-dobojskom 12, Unsko-sanskom sedam, Livanjskom tri, Zapadnohercegovačkom dvije i Posavskom kantonu jedna.

U istom periodu registrirano je 25 krađa, od kojih u Zeničko-dobojskom kantonu 11, Hercegovačko-neretvanskom sedam, Unsko-sanskom tri, Tuzlanskom i Srednjobosanskom kantonu po dvije te 39 ostalih krivičnih djela.

Od 87 slučajeva narušavanja javnog reda i mira u Kantonu Sarajevo registrirano je 25, Zeničko-dobojskom 17, Tuzlanskom 16, Unsko-sanskom 12, te u Hercegovačko-neretvanskom i Srednjobosanskom po četiri, Posavskom i Livanjskom po tri i Bosanskopodrinskom kantonu jedan u kojima su tri osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

U spomenutom periodu na području FBiH registrirane su 202 saobraćajne nesreće, od kojih u Kantonu Sarajevo 60, Zeničko-dobojskom 34, Tuzlanskom 30, Unsko-sanskom 26, Hercegovačko-neretvanskom 19, Srednjobosanskom 13, Zapadnohercegovačkom 10, u Livanjskom osam i Posavskom kantonu dvije u kojima je 10 osoba zadobilo teške, 35 lakše tjelesne povrede, dok za 11 osoba nije utvrđen stepen povrede.