Nestali dokumenti i lične stvari
333

FOTO / Filip Mrvelj opljačkan dok je slikao Vučka ispred BBI centra

Klix.ba
Hrvatski iluzionistički slikar Filip Mrvelj opljačkan je danas dok je crtao na platou ispred BBI centra i tako davao svoj doprinos prvom regionalnom festivalu uličnog slikarstva Beton Festu.
Kako nam je kazala projekt menadžerica Beton Festa Maida Šabeta, sve se odigralo između 17 i 18 sati, kada je Mrvelj završavao svoju sliku.

"U jednom trenutku je primijetio da mu nema ruksaka koji je sve vrijeme stajao u blizini mjesta gdje je radio", kazala je Šabeta.

S ruksakom su Mrvelju nestali i lični dokumenti, ključevi od automobila, bankovne kartice, mobitel i ostale lične stvari koje je donio sa sobom u Sarajevo.

Sporni ruksak Filipa Mrvelja
Sporni ruksak Filipa Mrvelja
Policija radi na rasvjetljavanju ovog događaja, a iz Beton Festa apeluju na građane koji su danas bili ispred BBI centra i fotografirali Mrvelja dok je slikao da pregledaju svoje fotografije.

"Možda je neko snimio taj trenutak kada ruksak nestaje. To nam je jedina šansa da pronađemo počinitelja i vratimo Filipu njegove stvari", kažu organizatori i pozivaju sve koji su nešto primijetili da se jave policiji.

Slika koju je Mrvelj naslikao
Slika koju je Mrvelj naslikao