Crna hronika
5

Fehimu Mustafiću određen pritvor zbog ubistva supruge Suade

Piše: D. Brkić
Tragedija u Tuzli (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tragedija u Tuzli (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fehim Mustafić (62) iz Tuzle narednih mjesec dana provest će u istražnom pritvoru KPZ-a Tuzla zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistva.

Naime, Mustafić je u ponedjeljak oko podneva na autobusnom stajalištu kod KSC Mejdan nožem usmrtio suprugu Suadu (52), nanijevši joj šest povreda u predjelu vrata i grudnog koša.

"Postoji osnovana sumnja da je on nakon kraće prepirke sa suprugom izvadio nož i zadao joj šest udaraca te je usmrtio. Odmah nakon počinjenog krivičnog djela Mustafić je uhapšen, a postupajući tužilac je naložio vještačenja kako bi se utvrdile okolnosti vezane za izvršenje krivičnog djela“, navodi Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva TK.

Nakon što je nožem usmrtio suprugu Suadu, Mustafić je namjeravao da pobjegne s mjesta zločina, ali su ga u tom naumu onemogućili slučajni prolaznici. Iako se svirepo ubistvo odigralo pred očima velikog broja prolaznika službenici MUP-a TK imali su problema prilikom obezbjeđivanja svjedoka.

Na kraju je na svjedočenje pristao 16-godišnji učenik uz pristanak njegovog oca. Sin Fehima i Suade je u ponedjeljak odvezen s mjesta zločina i zadržan je u službenim prostorijama, nakon što je na UKC Tuzla dobio injekciju za smirenje.