Crna hronika
0

Federalna policija traga za Agronom i Dritanom Sadikijem

FENA
Federalna uprava policije preduzela je mjere traganja za Agronom Sadikijem i Dritanom Sadikijem, osobama romske nacionalnosti, jer prema raspoloživim informacijama sa jednim od njih nalazi se Azra Hasanbegović, rođena 02.11.1987.godine, za kojom je Federalna uprava policije 3. maja raspisala potragu, a na zahtjev njene majke Aide Hasanbegović.

Dana 30.04.2007.godine, službenici policije Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona su u Mostaru legitimisali Dritana Sadikija i Azru Hasanbegović pa se pretpostavlja da je tražene osobe iskorištavaju za prosjačenje.

To navodi da tražena osoba može biti na području Mostara a povodom održavanja vjerskog skupa u Blagaju ili na pijaci u Vrapčićima.

Prema izjavi majke i na osnovu uvida u ljekarski nalaz, ustanovljeno je da Azra Hasanbegović ima psihičke poremećaje, odnosno da ne može samostalno rasuđivati, te se njeno takvo stanje može iskoristiti za izvršenje krivičnih djela.

Federalna uprava policije moli građane da u slučaju prepoznavanja navedenih osoba obavijeste najbližu policijsku upravu ili direktno Federalnu upravu policije na tel. 033/261-300 i 261- 301.

Federalna uprava policije poziva osobe za kojima se traga da se jave najbližoj policijskoj upravi i daju sve podatke o Azri Hasanbegović za koju se zna da se kretala u njihovom društvu.

Identifikovano je da je Agron Sadiki upravljao vozilom WV - stari kombi benzinac žute boje, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Fotografije traženih osoba objavljene su i na službenoj web stranici Federalne uprave policije www.fup.gov.ba, saopćeno je.