Crna hronika
5

Fazlić, Botić i Muratović osuđeni zbog razbojništva

Piše: M. N.
Kantonalni sud u Sarajevu osudio je danas na zatvorsku kaznu u trajanju od dvije godine i dva mjeseca Amara Fazlića (1990.), te Anela Botića (1987.) i Senada Muratovića (1993.) na po godinu i 10 mjeseci zatvora zbog krivičnog djela razbojništvo.

Fazlić, Botić i Muratović osuđeni su jer su 24. augusta 2014. godine u Sarajevu pokušali oduzeti automobil kojim je upravljao O.K. uz prijetnju pištoljem. Kako se navodi u optužnici, Botić je zaustavio vozilo kojim je upravljao njegov poznanik i uperio pištolj u vozača kazavši mu da se parkira iza drugog vozila.

Potom su Botić i Fazlić ušli u automobil i počeli udarati vozača rukama po glavi i tijelu, držeći sve vrijeme pištolj uperen u njega. Tom prilikom oduzeli su mu srebreni lančić i mobilni telefon, te ga ostavili na ulici. Za to vrijeme, Muratović je čuvao stražu i iz kutijice pored mjenjača iz automobila žrtve uzeo 50 KM te kutija cigareta. Njih trojica su potom sjela u vozilo i odvezli se.

Optužnica je podignuta 9. oktobra prošle godine.

Botić i Muratović su i ranije osuđivani, dok se protiv Fazlića vodi drugi postupak na Općinskom sudu u Sarajevu. Sva trojica se nalaze na izdržavanju kazne u KPZ Sarajevo.