Crna hronika
0

F.S. napao policijskog službenika

FENA
Službenici Prve policijske uprave u nedjelju oko 01.00 sat lišili su slobode F.S., rođen 1960. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Prilikom intervencije fizički je napao službenika policije nanijevši mu lakše povrede.

Nepoznata osoba je u nedjelju oko 13.15 sati obavijestila Prvu policijsku upravu da je nepoznata osoba ili više njih od 8. do 17. juna na groblju "Sveti Marko" u ulici Patriotske lige, općina Centar Sarajevo, ukrala vazne i svijećnjake sa četiri nadgrobna spomenika.

Službenici Treće policijske uprave u nedjelju u 18.30 sati lišili su slobode R.E., rođen 1976. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično krađe. On je na benzinskoj pumpi OMV u ulici Safeta Zajke, općina Novi Grad Sarajevo, nasuo gorivo u vozilo ''VW kombi'' i uzeo jednu flašu alkoholnog pića, a zatim ne plativši se udaljio.

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, od toga devet s materijalnom štetom i tri s nastradalim osobama, kada su tri osobe lakše povrijeđene. Zbog upravljanja vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 18 vozača, tri zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita i pet vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.