Narkoman, piroman, ubica
0

Ernad Karić priznao ubistvo starca

Piše: D. Brkić
Dvadesetpetogodišnji Ernad Karić iz Lukavca priznao je ubistvo Imšira Karića (79), koje je počinio u ponedjeljak oko 22 sata u Lukavac Mjestu.

Nakon kriminalističke obrade u MUP-u Tuzlanskog kantona on je danas poslijepodne predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva. Saslušanje će obaviti tužilac Fahrudin Šljivić, koji će, sasvim sigurno, predložiti određivanje jednomjesečnog pritvora.

Svirepo ubistvo starca šokiralo je građane Lukavca, ali i druge stanovnike Tuzlanskog kantona. Ernad Karić odranije je poznat policiji, a pažnju na svoja nedjela skrenuo je krajem augusta 2011. godine kada je u noći između 25. i 26. augusta provalio u Dom kulture u Lukavac Mjestu. Karić je tada opljačkao, a potom zapalio Dom kulture pričinivši štetu od oko 200.000 KM.

Razotkriven je krajem septembra kada je MUP TK dostavio izvještaj Kantonalnom tužilaštvu u kojem se opisuje Karićeva piromanska akcija.

Saznajemo kako je Karić koristio narkotike te da je pljačkao kako bi obezbijedio novac za kupovinu droge. U ponedjeljak veče glavom je platio Imšir Karić od kojeg je Ernad Karić otuđio oko 300 KM i nekoliko predmeta.

Podsjećamo, Ernad je starcu prvo zadao nekoliko udaraca u glavu, a potom ga ugušio jastukom. Istraga o ovom svirepom zločinu se nastavlja.