Krivično djelo
58

Ermin Pavica iz Rogatice osumnjičen i za paljenje kombija Dževada Mašića

FENA
Policija u Rogatici dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo-Područna kancelarija Višegrad, izvještaj protiv E.P. (1988.), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

E.P. se sumnjiči da je, 25.novembra ove godine, u mjestu Kukavice, kod Rogatice, ispred porodične kuće vlasništvo Dž.M. polio benzinom i otvorenim plamenom zapalio prednji dio teretnog motornog vozila marke volkswagen, tip 70X0D, vlasništvo Dž.M., usljed čega je u požaru potpunosti izgorio prednji dio i dio karoserije vozila.

Nezvanično, izvještaj je podnesen protiv Ermina Pavice, zbog sumnje da je zapalio kamion Dževada Mašića, povratnika u naselje Kukavice, u općini Rogatica.

Policija u Istočnom Sarajevu je, 1. decembra, dostavila Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Pavice zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela lažno prijavljivanje krivičnog djela, javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, ugrožavanje sigurnosti i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Iz policije su tada saopćili da je Pavica u mobilni aparat vlasništvo F.P. ubacio sim karticu i s njega sebi poslao poruke prijetećeg sadržaja, te da je zapalio putničko motorno vozilo marke volkswagen, tip golf 2, koje koristi, i pomoćni objekt, čime je kod članova svoje porodice izazvao strah, uznemirenost i osjećaj ugroženosti na nacionalnoj osnovi.