{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Epilog policijskih akcija u Krajini: Kod migranata pronašli kuhinjske noževe i kanabis

Klix.ba
16.8.2018. u 13:51
84
107
Epilog policijskih akcija u Krajini: Kod migranata pronašli kuhinjske noževe i kanabis
84
Epilog policijskih akcija u Krajini: Kod migranata pronašli kuhinjske noževe i kanabis
Policijski službenici Uprave policije MUP USK-a su, po nalogu Kantonalnog suda u Bihaću, otpočeli jutros policijsku akciju "Racija" i "Pretres" u objektu "Đački dom" u Borićima i šatorskom naselju pored zgrade koje koriste migranti.
"Cilj ovih aktivnosti jeste pronalazak predmeta koji potiču iz krivičnog djela, predmeta koji mogu poslužiti u izvršenju krivičnog djela kao i predmeta koji se oduzimaju u skladu sa Zakonom o prekršajima", saopćeno je iz MUP-a USK.

Navode da je u provođenju aktivnosti Uprava policije MUP-a USK angažirala 40 policijskih službenika - pripadnika Jedinice policije za podršku, Policijske stanice Bihać, Odjeljenja kriminalističke policije PS Bihać te Sektora kriminalističke policije.

"U sklopu nastavka provođenja zajedničkih aktivnosti na rješavanju problematike migracija na području USK-a, u akciji su učestvovali pored Uprave policije MUP USK-a i Služba za poslove sa strancima koji su obavljali poslove iz svoje nadležnosti a radi se o kontroli boravišnog statusa migranata", stoji u saopćenju.

Ističu da su u toku pretresa izuzeli više komada hladnog oružja, boksera, zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Cannabis sativa L" kao i drugih predmeta.

"Uhapšene su i dvije osobe, koja se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela na području grada Bihaća i nad istima su policijski službenici zaveli kriminalističku obradu. Riječ je o licu N.N. rođen 1988. godine iz Afganistana za koje postoje osnovi sumnje da je počinio krivično djelo iz čl. 289 KZ F BiH 'Razbojništvo' i licu K.A. rođen 1992. godine iz Pakistana za koje postoji osnovi sumnje da je počinio krivično djelo iz čl. 239. KZ F BiH 'Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga'", stoji u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: