Crna hronika
186

Enisa Bekto i njen sin među povrijeđenima u nesreći kod Žepča

Piše: E. M. i S.H.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
U saobraćajnoj nesreći koja se kasno sinoć dogodila u mjestu Goliješnica u općini Žepče među povrijeđenim osobama su Enisa Bekto, generalna direktorica kompanije Bekto Precisa i njen maloljetni sin.

Povrijeđeni su smješteni na Odjel intenzivne njege i njihov oporavak ide po planiranom toku.

Dežurni ljekar Urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica Kasim Spahić je za Klix.ba kazao kako su dvije osobe iz sinoćnjeg udesa, Enisa Bekto (43) i njen sin (11), smješteni na Odjel intenzivne njege, dok je treća osoba Bisera B. (49) zadobila prijelom obje natkoljenice.

"Na Urgentni blok dovezene su tri osobe, dvije žene i dječak od 11 godina. Po prijemu, kod B. E. i dječaka su konstatovane povrede trbuha i određeni gubitak krvi, a nakon obrade su prebačeni u hiruršku salu odakle su po završetku smješteni na Odjel intenzivne njege. Trenutno stanje u kojem se nalaze ne može se okarakterisati kao stabilno, ali ide planiranim tokom oporavka uz aparate za disanje", kazao je Spahić.

Podsjećamo, u ovoj nesreći smrtno su stradale tri osobe, koje su se nalazile u automobilu Mercedes. Nezvanično, došlo je do direktnog sudara automobila, najvjerovatnije nakon preticanja. Da bi došli do povrijeđenih i tijela nastradalih osoba, vatrogasci su morali rezati olupinu automobila.