Borba protiv kriminala
1

Elezova grupa planirala likvidacije i u RS-u?

SRNA
Direktor Policije Republike Srpske Uroš Pena rekao je Srni da ima indicija da je međunarodna kriminalna grupa Darka Eleza planirala likvidacije nekih ljudi i u RS-u.

"Ima nekih nagovještaja, ali je rano o tome govoriti. Sada će razmjenu dokaza i informacija izvršiti tužilaštva, pa ćemo onda vidjeti", rekao je Pena.

Komentarišući medijske navode da je grupa koja je angažovala ljude Darka Eleza da izvrše likvidacije u Srbiji jedna od najjačih mafijaških organizacija u Crnoj Gori, Pena je rekao da je prerano govoriti o tome.

"Kolege iz Srbije i mi smo stupili u kontakt sa kolegama iz Crne Gore, tako da ćemo razmijeniti sve informacije, pa će sve biti jasnije", rekao je Pena.

Direktor policije Srbije Milorad Veljović izjavio je ranije da se utvrđuje ko je sve bio moguća meta za likvidaciju na spisku pripadnika kriminalne grupe koju je predvodio uhapšeni Elez.

U akcijama, koje su 1. septembra provedene u BiH i Srbiji, uhapšena su 24 člana kriminalne grupe, zajedno sa njihovim vođom Darkom Elezom, koji se sumnjiče da su od 2006. godine na teritoriji zapadnog Balkana pripremali i vršili najteža krivična djela. 

Članovi grupe se sumnjiče za ubistva, iznude, ucjene, razbojništva, krijumčarenje i trgovinu narkoticima, oružjem, eksplozivnim napravama, motornim vozilima i pranje novca.
Protiv Eleza i još petorice članove njegove grupe, koji su uhapšeni u Beogradu pokrenuta je istraga i njima je određen pritvor.

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor za 13 članova ove grupe, uhapšenih na području BiH.

Pritvor je određen Bojanu Cvijanu, Davoru Mandiću, Muhamedu Ramiću, Marku Krajišniku, Admiru Hodžiću, Vladanu Parađini, Davoru Dabiću, Saši Vladičiću, Vladimiru Taušanu, Draganu Jevtoviću, Marku Božičkoviću, Ljubiši Laloviću i Blašku Furtuli, koji su osumnjičeni za organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenom trgovinom opojnim drogama.