Zbog uklanjanja kioska
241

Bačene tri bombe u Zenici, četvero povrijeđenih

Piše: N. J.
Mjesto događaja (Foto: Klix.ba)
(Foto: Klix.ba)
Četiri osobe su povrijeđene, među kojima i dva policajca, u eksploziji dvije bombe koje su jutros oko devet sati bačene u Sarajevskoj ulici kod Kazneno-popravnog zavoda u Zenici.

Kako je za Klix.ba potvrdila glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić, bombe su bačene na gradilište pored zeničkog KPZ-a, prilikom uklanjanja kioska koji se nalazi na trasi gradske magistrale u izgradnji i treba biti uklonjen.

"Policajci su izašli na asistenciju pri uklanjanju objekta koji se nalazi na trasi gradske magistrale u izgradnji i tom prilikom je vlasnik bacio tri bombe od kojih su eksplodirale dvije. Tri osobe su najvjerovatnije lakše povrijeđene, a među njima je i jedan policajac", kazala je Ahmić, dodajući kako je šest osoba privedeno.

U Kantonalnoj bolnici Zenica, međutim, kažu da su povrijeđene četiri osobe, dva policajca i dvije ženske osobe. "Tri osobe su povrijeđene gelerima, dok je jedan policajac povrijeđen uslijed obrušavanja kamenja nakon eksplozije. Svi imaju lakše povrede i bit će zadržani u bolnici neko vrijeme na promatranju", rekla nam je dežurna doktorica u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Na uviđaj su izašli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Kako javlja naš dopisnik iz Zenice, vlasnik kioska je Hanas Bošnjak, a njegov brat Eniz je izjavio da zna zašto je bacio bombe. "Kiosk pored njega je dobio rješenje i može ostati, dok su došli da ruše njegov kiosk. Žao mi je što se ovo desilo, a moj brat je tako nešto i nagovještavao", kazao je Eniz.

"Bilo je strašno, bačene su tri bombe i čuli smo eksploziju, a druge bombe smo vidjeli kako se kotrljaju. Užasno je da se to desilo na mjestu gdje ima mnogo djece", rekla je stanarka obližnje zgrade našem dopisniku. Na njenoj zgradi su vidljivi tragovi gelera.