Crna hronika
0

Eksplozija u Visokom, poginule dvije osobe

Sarajevo-x.com
Visoko
Visoko
Jutros oko 11 sati desila se eksplozija na otpadu sirovina u mjestu Dubrave, općina Visoko, pri čemu su dvije osobe smrtno stradale, a tri povrijeđene, javlja visočki radio Q.

Poginuli su Asko H. rođen 1979. i Belmedin H. rođen 1974. godine, a povrijeđeni Asim H. rođen 1952. , Asim S. rođen 1959. i Mirvet R. rođen 1986. godine, koji su upućeni na liječenje u CUM Koševo.

Iz Hitne pomoći javili su da su nastradali rezali staro željezo, odnosno neeksplodiranu napravu i tom prilikom je došlo do jake eksplozije sa kobnim posljedicama.

Na terenu su pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona koji bi trebali rasvijetliti ovaj događaj. Glasnogovornik Senadin Hasić nije potvrdio navode da se radi o granati jer je, kako kaže, uzrok eksplozije mogla biti i plinska boca.

"U toku je uviđaj koji vodi dežurna kantonalna tužiteljica Adina Selimović, nakon čega će biti poznato više detalja. Za sada se samo može pretpostavljati da se radilo o eksploziji zaostale granate", izjavio je Senaid Hasić, portparol MUP-a ZDK-a.