Crna hronika
0

Eksplozija ispred zgrade Vlade Brčko distrikta

FENA
Jutros oko 3 sata ispred stambeno-poslovne zgrade Vlade Brčko distrikta u naselju Maoča aktivirana je nepoznata eksplozivna naprava koja je pričinila materijalnu štetu na spomenutom objektu i susjednim zgradama.

Eksplozija je najveće oštećenje pričinila na ljekarni "Euro lijek", vlasništvo M.V. iz Brčkog koja je smještena u stambeno poslovnoj zgradi, a od detonacije oštećenja su vidljiva i na uredu Mjesne zajednice, Domu kulture, Matičnom uredu te kavani "Moštanica" i jednom privatnom stanu gdje su popucala stakla.

Odmah po dojavi, pripadnici Policije su izašli na lice mjesta i isto osigurali, a u ranim jutarnjim satima obavljen je i očevid.

Iz policije Brčko distrikta je priopćeno da je nepoznata osoba ili više njih, aktivirala eksplozivnu napravu te da osim oštećenja na vanjskom i unutarnjem dijelu objekta, ozlijeđenih osoba nije bilo.

O događaju je upoznat dežurni tužitelj Brčko distrikta BiH, a poduzimaju se intenzivne opertavino-taktičke mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja i rasvjetljavanja prijavljenog događaja.