Istočno Sarajevo
0

Eksplodiralo auto bivšeg komandira policije

SRNA
U eksploziji na Palama jutros u 4.30 časova uništen je automobil "golf 5" čiji je vlasnik Ivan Šarac, bivši komandir Policijske stanice Pale, saznaje Srna u Centru javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

Nepoznata naprava aktivirana je ispred garaže u ulici Stjepana Lučića u Palama, a automobil se zapalio usljed detonacije.

Šarac se trenutno bavi obukom vozača za polaganje vozačkog ispita.

Portparol CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić izjavila je Srni da je u toku privođenje određenog broja lica za koja se sumnja da su učestvovala u postavljanju eksplozivne naprave.

Srna nezvanično saznaje da je nakon jutrošnje eksplozije automobila priveden Jovan Škobo, koji je ranije radio u policiji.

Stanovnici Pala potvrdili su Srni da su se protekle sedmice u centru grada sukobili Šarac i sin Jovana Škobe Miroslav koji je Šarcu prijetio pištoljem.

Miroslav Škobo je od ranije poznat policiji, a bio je osumnjičen za ubistvo bračnog para Todorović na Palama 2. jula 2004 godine.

U Ulici Stjepana Lučića na Palama jutros oko 4.30 časova ispred garaže Ivana Šarca aktivirana je nepoznata eksplozivna naprava, koja je oštetila garažna vrata i zid zgrade, rekla je Srni portparol Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Tešićeva je naglasila da se zbog detonacije zapalio "golf 5" koji se nalazio u garaži, istakavši da je u toku privođenje jednog broja lica za koja se sumnja da su učestvovala u postavljanju eksplozivne naprave.

Prema njenim riječima, mjesto događaja obezbjeđuje policija i u toku je uviđaj nakon čega će biti poznato više detalja.

Šarac se sada bavi obukom vozača za polaganjem vozačkih ispita.

Pod vozilo Ivana Šarca i 24. aprila 2004. godine postavljena je eksplozivna naprava.