Crna hronika
0

Eksplodirala bomba na krovu buregdžinice "ASDŽ"

FENA
U sarajevskoj starogradskoj ulici Bravadžiluk u četvrtak je oko 02.05 sati eksplodirala ručna bomba na krovu buregdžinice ASDŽ, vlasništvo A. A., i tom prilikom je pričinjena materijalna šteta.

O tome je obaviještena dežurna tužiteljica, koja je rukovodila uviđajem. Službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo rade na prikupljanju činjenica koje će koristiti pri rasvjetljavanju navedenoga krivičnog djela, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

LIŠEN SLOBODE M. A.

Službenici Prve PU su u srijedu u 01.00 sat lišili slobode M. A. (1981) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

O tome je obavješten kantonalni tužilac, a M. A. je predan u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i protiv njega će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

ZBOG KRAĐE U PRODAVNICU "MERCATONE" M. E. LIŠEN SLOBODE

Službenici policije Druge PU su u srijedu u 02.20 sati u ulici Paromlinska broj 4, na izvršenju teške krađe u prodavnicu “Mercatone” vlasništvo K. N., zatekli i lišili slobode M. E. (1989) iz Sarajeva.

O tome je obaviješten kantonalni tužilac, a M. E. je predan u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i protiv njega će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

ZBOG TEŠKE KRAĐE LIŠEN SLOBODE H. A.

U srijedu oko 07.15 sati službenici policije Treće PU lišili su slobode H. A. (1989) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počino krivično djelo teška krađa. O tome je obaviješten kantonalni tužilac, a protiv H. A. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

ZBOG NAPADA NA SLUŽBENU OSOBU LIŠEN SLOBODE I. B.

Službenici policije Treće PU su u srijedu u 07.15 sati od sudske policije preuzeli osobu lišenu slobode I.B. (1984) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, koji je prilikom postupanja službenika sudske policije po naredbi Općinskog suda Sarajevo počinio navedeno krivično djelo.

ZBOG KRAĐE LIŠEN SLOBODE D. N.

U srijedu su u 14.30 sati službenici policije Prve PU lišili slobode D. N. (1982) iz Hadžića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krađe. Vlasnika motocikla je zatekao D. N. da mu sa motocikla otuđuje neke stvari. O tome je obaviješten kantonalni tužilac, a protiv D.N. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

U TOKU PROTEKLOG DANA URUČENO 247 PREKRŠAJNIH NALOGA

U toku proteklog dana službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 247 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorena su 72 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno šest vozača zbog upravljanja vozilom pod djelovanjem alkohola, dok je jedno motorno vozilo isključeno iz saobraćaja zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, navodi se u izvještaju MUP-a Kantona Sarajevo.