Zbog pokušaja ubistva u Tuzli
0

Edis Halilović i dalje u njemačkom zatvoru

Piše: A. Kovač
ako je još prije šest mjeseci uhapšen u Njemačkoj, Edis Halilović za kojim je po nalogu tuzlanskog Kantonalnog suda raspisana međunarodna potjernica, još uvijek nije isporučen bh. pravosudnim organima.

"Kantonalni sud u Tuzli tražio je podatke od Tužilaštva o istrazi koja se vodi protiv Halilovića. Mi smo dokumente dostavili Sudu, a oni su pak, putem međunarodne pravne pomoći dokumentaciju dostavili njemačkim vlastima. Međutim, vjerovatno njemačke vlasti još uvijek vrše neke provjere, te zato Halilović još nije isporučen", kazao je u izjavi za Sarajevo-x.com Damir Alić, portparol tuzlanskog Tužilaštva.

Za 25 - godišnjim Edisom Halilovićem, rođenim u Beogradu potjernica je raspisana zbog pokušaja ubistva Kristijana Botića iz Tuzle.

Naime, pucnjava se dogodila 24. decembra 2008. godine u tuzlanskom naselju Živinice ispred diskoteke "Pasha" .

Botić, koji je u to vrijeme koristeći dopust za božićne blagdane, izašao iz zeničkog zatvora, gdje služi kaznu u trajanju od 12 godina zatvora zbog ubistva, posvađao se sa obezbjeđenjem diskoteke.

U jednom momentu, Halilović je pucao u njega nanijevši mu povrede opasne po život. Halilović je, pak blizak prijatelj Merseda Hadžića, za kojim je, također, raspisana potjernica zbog sumnje da je 16. novembra prošle godine, u sarajevskom kafiću "Incognito" pucao u Fatmira Mujaja.