Crna hronika
21

Edin Šebo nakon izlaska na slobodu prijetio dječaku kojeg je zlostavljao

Piše: E. F.
Edin Šebo (Foto: Klix.ba)
Edin Šebo (Foto: Klix.ba)
Nakon odluke Općinskog suda u Sarajevu, prema kojoj je Edin Šebo, optuženi za bludne radnje nad osmogodišnjim dječakom, pušten na slobodu, optuženi je po izlasku iz pritvora prijetio svojoj žrtvi.

Kako nam je potvrđeno iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, prijetnje zlostavljanom mališanu Šebo je uputio odmah pošto je napustio zatvorsku ćeliju.

"Tužilaštvo, nakon što je jučer dobilo rješenje Općinskog suda o ukidanju pritvora, a imajući u vidu krivično djelo i posljedice, nezadovoljno takvom odlukom uložit će žalbu na ovu odluku. Naročito jer je Šebo nakon puštanja na slobodu prijetio djetetu.

Slučaj je prijavljen Trećoj PU te je on odmah ponovo i uhapšen, a ovoga puta Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu će predložiti da mu se ponovo odredi pritvor i zbog krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti", kazao je za Klix.ba Alem Hamzić, glasnogovornik Tužilaštva KS.

Podsjećamo, optužnica protiv Šebe je potvrđena 6. marta ove godine, a pritvor mu je ukinut 18. maja.

No, razloge zbog kojih je pritvor ukinut iz Službe za odnose s javnošću Općinskog suda u Sarajevu nisu željeli saopćiti, jer je predmet zatvoren za javnost.

Šebo je uhapšen 14. februara ove godine i to nakon što je dječak ispričao roditeljima da ga je Šebo zlostavljao. Inače, dječaka su čuvali Šebini roditelji.

Šebo je tokom saslušanja u policiji u potpunosti priznao počinjenje krivičnog djela.